25 augustus 2018

Lin & Alef

Het was 25 augustus. We trouwden. Het regende. We waren blij. Volgens mij jullie ook. En toen was het 26 augustus. We werden wakker, en het was 10 december. Heh, wat? Foto’s hadden we al. Maar varkens moesten gevoerd worden, het huis geschilderd. Nu is het winter en het regent weer. Eindelijk tijd.

24 augustus. Het is 16.30. We krijgen een stapeltje enveloppen in onze handen gedrukt en worden geacht in de auto te stappen. We rijden binnendoor naar Abcoude. Na wat misleidende stopjes komen we aan bij het Happy House. Hier vinden we alle ingrediënten voor een heerlijke avond. Onder het genot van een varkenshaasje van eigen varken en een lekker glas wijn komen we tot rust van alle voorbereidingen van de afgelopen dagen.

De volgende ochtend rijden we fris en uitgerust naar huis. Ik zet Lin af bij de kapper en kom op de Noordpolderweg in de file terecht. De koffiebus, de wagen met ijsklontjes, de aanhanger met het spit erop, de WC-wagen. Alles moet het erf op. Mooi!

Farmer Fairytale Chic. Het komt in geen enkel stijlboekje of gids over etiquette voor. En toch deed iedereen zo waanzinnig z’n best. Dank daarvoor. Prachtige bretels, mooie sandalen, regenlaarzen en bijna afgedragen klompen. We zagen de mooiste bretels en strohoeden, en naast sandalen liepen mensen op klompen, laarzen en ander schoeisel. Ook een enkele overall werd aangetrokken en ook dat was prima. Dank jullie voor jullie outfits :-)!

Het plan was buiten. In de boomgaard. Met uitzicht op het slot en op een hoog in de bomen opgehangen schommel. De regen kwam. Plan B werd uitgevoerd en de stal werd aangekleed. Knus, uit de wind, droog.

Van Piazzolla tot Bach, de violisten jonge violisten Stringwise startten de dag op prachtige wijze. We wilden dit graag en het kwam fantastisch tot z’n recht in de stal.

Joke was de aangewezen persoon. Familie en dus bekend. En dan ook nog ambtenaar van de burgerlijke stand. Het kon niet beter.

Miranda en Lars omlijsten de ceremonie met fijne woorden.

Jona hield het vol tot halverwege. Indi zat bij oma en genoot. Ja zeiden we en dat was fijn.

De taart was geweldig. Tante Suzanne en haar dochters sloofden zich enorm uit. We moeten ze nog steeds in stijl bedanken.

Het bier van Wispe uit Weesp (lokaler kan het niet, want Muiden heeft – nog – geen eigen bier) smaakte goed.

Cateraar Padron uit Amsterdam en BBQ-koning Huddie Lee Stokes uit Zutphen kookten met lokale biologische spullen. Het varken kwam uiteraard van eigen erf en was te groot voor het spit van Huddie. De kop werd dus apart gegaard. De rest kwam voor deze keer niet uit eigen tuin, maar op verzoek van ons bij Hofweb.nl vandaan.

Later op de avond was er ook nog Hermit Gin, geproduceerd en ter plekke gemixt door Willie uit Den Haag. Lekker!

De kids vermaakten zich prima. Er werd fikkie gestookt, er werden leeuwen gebouwd en de huifkar zorgden (hoewel slechts 1 rondje) ook voor het nodige vertier.

We waren blij, zijn nog steeds blij. Sterker nog, we zijn nog steeds aan het nagenieten. Dankzij jullie aanwezigheid, en dankzij wat jullie achtergelaten hebben. Naast mooie herinneringen zijn dat meer dan bijvoorbeeld 50 vogelhuisjes die ons erfje nu net dat beetje stukje vrolijker maken.

Er werd gelachen. Heel veel gelachen. Daar zijn we blij om, want we wilden niet alleen trouwen, maar vooral een feest organiseren voor jullie. We hebben de indruk dat dat gelukt is.