Pittig Polder Brood

Zuurdesem, langzaam gerezen, uit Muiden

Wat begon in de Italiaanse Alpen met één broodje per week werd een heuse brood-bezorg-service in Muiden en omgeving. Niet meer zo regelmatig als weleer, maar nog steeds net zo lekker: het Pittig Polder brood.

Het brood en de bakker

In de Italiaanse Alpen woonden we ver weg van een goede bakker en dus besloot Alef zelf brood te gaan bakken. Inmiddels zijn we 5 jaar verder, de eigen in de bergen gemaakte desemcultuur leeft nog steeds. Met biologisch meel van molen de Vriendschap in Weesp begint Alef op donderdag het min of meer wekelijkse ritueel wat uiteindelijk leidt tot heerlijk luchtig en gezond zuurdesembrood. Vrijdagochtend wordt het deeg nog één keer goed gekneed en hierna gaat het de koelkast is. Met heerlijk ontwikkelde aroma’s komt het dan zaterdagochtend uit de oven en kun jij het komen halen.

Wanneer?

(bijna) elke zaterdag

ophalen tussen 12u en 14u

Voor beschikbaarheid?

Het brood is verkrijgbaar in 2 varianten: ons signature Pittig Polder brood met lijnzaad en zonnebloempitten en Landbrood (een gewoon licht desembrood met een vleugje volkoren tarwe en rogge). Je haalt het op bij boerderij Vrede Rust voor €4,= per stuk. In een bio-katoenen zakje als je dat wil (tegen betaling van `€2,= statiegeld).

Overigens, het brood is ook heerlijk geroosterd met een klein beetje knoflook en gedipt in een lekkere olijfolie. Bij een diner bijvoorbeeld. Alef bakt het ook op aanvraag voor feesten en partijen, maar dan wel in grotere hoeveelheden; vanaf 9 stuks.

Pittig Polder Brood

Zuurdesem, langzaam gerezen, uit Muiden
Wanneer? Kijk op Facebook!