Welkom

De dijk, het kasteel, de weilanden, het zwart-wit van de koeien.
Leegte, afstand en toch dichtbij.

Er was een zoektocht, naar eenvoud, naar een zinvolle invulling.
Het was niet makkelijk afscheid te nemen, het nieuwe leven te begroeten en te omarmen.

Nu is er brood en een moestuin. Nu zijn er appels uit de boomgaard.
De zeis is nooit ver weg.

Simpel, samen en dichtbij

Tot mei 2013 werkte Lin als onderzoeker bij de Universiteit van Utrecht. Alef bestierde een startup. Toen kwamen er kinderen en voelden we de drang het roer om te gooien.

Het nieuwe leven bleek vooral simpel te zijn. Een brood, een verse wortel uit de moestuin, een appel uit de boomgaard. Veel meer is niet nodig.

We doen het samen want alleen willen en kunnen we het niet. Met mensen van over heel de wereld, maar ook met mensen uit de buurt. Mensen die genieten van de plek, van het leven en van de eenvoud waarmee we ons omringen.

Het erf, de polder, het dorp. Bijna alles komt van dichtbij en vaak is het genoeg. Met meel van de lokale molen en een kip van opa Jan komt het meestal wel goed.

Er gebeurt van alles hier. We bakken brood, we verhuren een hut van stro met uitzicht uit het Muiderslot er is yoga in de boomgaard. Kom eens kijken, en breng ook iets mee!

This is a true gem! Waking up by seeing the Muiderslot is magical! They have created something special. In the evening you can celebrate life in the hot tub. During the day you can relax in the garden or check the surrounding area. They’ve got an eye for details with all the little attentions. – AirBNB guest

Slapen in het stro

Elk jaar doen we wel een paar dingen waar we achteraf van dingen ‘hoe hebben we dit nou weer kunnen verzinnen?’. Zo bouwden we dit jaar voor een bevriend stel een met stro geïsoleerde blokhut in onze boomgaard. De vrienden brachten hier hun huwelijksnacht door. De blokhut werd iets mooier dan we dachten en vandaar dat we hem dit seizoen beschikbaar stellen. Dus: kom slapen in het stro onder de rook van Muiderslot. Check voor meer info en beschikbaarheid onze pagina op AirBNB. Bellen of mailen kan natuurlijk ook (zie onder).

Oh my, the bread, it’s the best I’ve ever tasted. I wish I had a shop close by that sells it! – a Workaway volunteer

Desembrood met meel uit Weesp

In 2013 bakte Alef z’n eerste eigen brood. Eerst met een beetje gist, maar als snel met een eigen desemcultuur. Nu, 5 jaar later bakken we regelmatig voor de hele buurt desembroden. Het meel komt uit Nederland en wordt gemalen door windmolen De Vriendschap uit Weesp. Met de vrachtfiets met kindjes erin halen we regelmatig een paar zakken. Tot grote hilariteit van de molenaar; de kinderen en 50kg meel passen samen maar net in de fiets…

Het brood is (hoewel natuurlijk op z’n best als het net uit de oven komt) prima een paar dagen houdbaar en we leveren op dit moment 2 soorten: Pittig Polder (brood uit de polder met pitten… ahum) en landbrood (hetzelfde brood, maar dan zonder pitten). Lekker desembrood zonder poespas.

We bakken (vanaf 8 broden) op aanvraag en verkopen ook regelmatig langs de weg. Zie het krijtbord bij ons hek, mail of bel.

Live in each season as it passes; breathe the air, drink the drink, taste the fruit, and resign yourself to the influence of the earth – Henry David Thoreau

Vrede Rust

Bel (0294 750 647) of mail ons.Of beter nog, kom gewoon aanwaaien.