Lieve familie en vrienden,

Wat leuk dat jullie op ons huwelijksfeest komen (of tenminste, dat zegt onze administratie)!! Wij zijn natuurlijk druk met de voorbereidingen om er een mooie dag & avond van te maken. Meer details lieten lang op zich wachten, maar zie hier: de nodige informatie rondom het programma, mogelijkheden tot parkeren, overnachten, dresscode, et cetera.

In het heel kort:

 • 25 augustus
 • welkom vanaf 13.00 uur met tent en vanaf 14.00 zonder tent
 • Noordpolderweg 1 / 1398PE / Muiden
 • Start ceremonie 15.00 uur
 • Parkeren op P1 of P2 met vervoer naar ons erf door middel van shuttle
 • Overnachting mogelijk met tentje in boomgaard of weiland (inclusief ontbijt)
 • Dresscode: farmer fairytale chic (denk bretels, je mooiste strohoed)
 • Cadeau’s: bijdrage cider en bijen (zie onder)
 • Ceremoniemeesters: Joost (06 2411 1401), Pyke (06  4812 4991)  en Leonard (06 5553 0401)
 • Wedding planner: Frederique Jonkhart (06 5515 1919)

Nogmaals, hieronder vind je de lange versie. Voor nu een warme groet uit Muiden en we komen voor de 25e vast nog wel een keer in de lucht.

lieve groet,
Lin, Alef, Indi en Jona

Programma

Je kunt al vroeg (13.00 uur) onze kant opkomen. Doe dat vooral als je je tentje op wilt zetten zodat je daarna aan niks meer hoeft te denken. Ga je geen tentje opzetten, kom dan vooral niet zó vroeg deze kant op. Om 14.00 ben je welkom en is er koffie met wat lekkers.

Stipt 15.00 uur begint het officiële gedeelte en aangezien we daarin nogal wat gepland hebben zouden we het fijn vinden als je dan ook echt aanwezig bent.

Het Programma

 • 13.00 uur: tent opzetten in het weiland of de boomgaard (voor als je blijft slapen)
 • 14.00 uur: verzamelen in boomgaard om Alef & Lin te verwelkomen
 • 15.00 uur: officiële gedeelte inclusief ceremonie
 • 16.30: taart / borrel / entertainment / snacks
 • 18.00: Diner
 • 20:30: Band / feest / kampvuur / cocktails

Voor de kinderen

Voor de kinderen is er van alles te doen. Op het erf staat een trampoline, er zijn schommels in bomen, er kan over slootjes gesprongen worden, er zijn schepnetten, in het weiland kan worden gevoetbald. Er zijn ook nog een paar verrassingen die we nu nog niet willen verklappen. Bij mooi weer rollen we de tuinslang uit (hopelijk met wat regenwater tegen die tijd). Ook bij slecht weer regelen we het een en ander.

Qua eten is er voor elk wat wils, we denken ook voor de kids. Voel je echter vrij om zelf iets mee te nemen voor je kroost.

We willen je overigens wel het volgende meegeven: ga er niet vanuit dat je kids met een volledig animatieteam de hele dag beziggehouden worden terwijl jij met je biertje in de hangmat ligt ;-). Je kroost gaat zich echt niet vervelen, maak je daar maar geen zorgen over. Echter, er zijn overdag geen oppassen: je bent en blijft zelf verantwoordelijk.

Blijf je in je tentje slapen; dan zijn er bij de tentjes oppassen die nadat jij je kind(eren) zelf op bed gelegd hebt, de boel in de gaten houden. Zodra jij je kinderen in bed legt, geef je je naam en nummer even door aan een oppas en mocht er wat zijn, dan komt de oppas naar je toe.

Last but not least: ons kleine paradijsje is en blijft een Nederlands boerenerf. Dat betekent dat er sloten zijn. Rondom zetten we het een ander af zodat de kans dat je kleine spruit te water geraakt zo klein mogelijk is. Maar, hekken houden kinderen niet altijd tegen. Ook hier geldt: jouw kinderen zijn jouw verantwoordelijkheid.

Parkeren en informatie over de route

Ons erf is (zoals velen van jullie weten) best ruim. We kunnen echter geen 100 auto’s kwijt en om problemen op de het dijkweggetje langs ons huis te voorkomen willen we jullie vragen het volgende in acht te nemen:

Kom je met de auto?

Parkeer dan op P2 of P1 aan de andere kant van Muiden. Vanaf hier rijdt een shuttle naar ons erf. Het is duidelijk aangegeven waar de shuttle vertrekt en ook voor de overnachters met hun tenten en slaapzakken geldt: neem de shuttle, er is ruimte zat om die bungalowtent ook mee te nemen. De shuttles rijden vanaf ongeveer 12.45 tot laat. Overigens kan lopen vanaf P1 of P2 door het pittoreske Muiden ook; dat kost je ongeveer een 15 tot 20 minuten. Nogmaals, rijdt graag DIRECT naar P2 of P1 toe en pak daar de shuttle en kom niet eerst je spullen afleveren bij ons op het erf.

Rij graag eerst naar P2 toe. Mocht die vol zijn, dan naar P1. En hou graag het telefoonnummer van Frederique (06 5515 1919) de wedding planner bij de hand; mocht er iets zijn, dan kan je haar een bericht sturen.

Kom je met de fiets?

We hebben voor de bruiloft alle ruimte op ons erf nodig. Dat betekent niet dat je niet met de fiets mag komen, integendeel. We regelen een goede plek voor alle tweewielers; op de dag zelf zal duidelijk aangegeven staan waar je je stalen ros kan neerzetten.

Kom je met het openbaar vervoer?

Er zijn een aantal opties. Vanaf Amsterdam Amstel kun je bus 320, 322 of 327 nemen richting Muiden P+R. Vanaf daar kan je bus 110 nemen naar Muiden of een half uurtje lopen. Een alternatief de trein naar Weesp. Vanaf Weesp gaat een bus (wederom bus nummer 110) naar Muiden en zodra je daar bent, loop je door het altijd pittoreske Muiden naar ons erf. Je kunt overigens dan ook de shuttle pakken (zie boven).

P2 Muiden. Vanaf hier vertrekt een shuttle bus naar ons erf
P1 Muiden (oftwel de carpoolplaats). Hier vertrekt de shuttle bus naar ons erf, en ook komt hier de 110 aan vanaf Weesp station

Erf Vrede Rust

Dresscode

De keuterboer uit de polder verovert zijn prinses. Ze zou bijna gaan trouwens met de graaf in het kasteel maar het is hem gelukt haar daar van te weerhouden. Hij verruilt zijn klompen voor een stel leren sandalen.

Farmer fairytale. Dat was waar we mee kwamen toen we over de dresscode zaten te brainstormen. We snappen dat dat je wellicht weinig zegt. Laat je fantasie dan ook gaan en kom met iets dat ons verrast. Feestelijk is leuk, je hoed van stro mag zeker mee. Amish chic op Pinterest dient goed ter inspiratie en ook een toffe tuinbroek mag. En ja, die bretels die passen ook goed. We kunnen ons ook een gezin herinneren die met z’n vijven totaal in Western-outfit op de foto gingen. Jaja, we rekenen op jullie!

Neem overigens wel iets warms mee. Het eerste wat waarde Piet Meester tegen ons zei toen we hier kwamen was: ‘het waait hier, dat weet je heh!’. Nou, dat hebben we inderdaad door inmiddels. Met wat kampvuren en kachels gaan we het warm stoken, maar je wil niet diegene zijn die naar huis gaat omdat ie het te koud heeft. Als laastste: bedenk dat je wellicht op een strobaal of in het gras zit tijdens de ceremonie en dat als je de kinderen helpt slootje te springen…

Dat geldt ook voor de kids: bouwen / beestjes / rennen; het is handig als het wat vies mag worden.

Kado’s

Tsja, we hebben alles al… Toch denken we dat we daar niet mee weg komen.

Als het goed is, ga je op de partij zelf een lekkere cider proeven. Droog, zoals ie ooit bedoeld was. Dat zouden we van ons fruit ook wel willen maken. Vandaar dat we graag een bijdrage zien voor alles wat te maken heeft met het maken van cider. Zodra de eerste batch klaar is, hopen we je terug te zien om hem te komen proeven!!

Daarnaast gaan we volgend jaar aan de slag om ons weiland bijen-proof te maken. Daar hebben we veel voor nodig. Frezen, inzaaien, maaien, sloten, toegankelijk maken. Daar zouden we jullie hulp graag bij kunnen gebruiken. M.a.w. elke bijdrage om ons bijenparadijs werkelijkheid te maken wordt gewaardeerd.

Ter plekke staat een doosje klaar voor bijdragen. Een bijdrage mag ook op NL19ABNA0486465403 t.n.v. A. Arendsen / E.C. Keessen. Afstemmen met de ceremoniemeesters mag natuurlijk ook.

Overige mededelingen

Er zijn vast nog wel meer huishoudelijke mededelingen; voor nu willen we wel alvast de volgende met jullie delen:

 • We hebben een aantal mensen gevraagd iets te zeggen op verschillenden momenten op de dag. Veel plek voor meer is er waarschijnlijk niet; mocht je denken iets waanzinnig leuks te kunnen toevoegen, neem even contact op met de ceremoniemeesters. Geïntegreerd in het programma en plenair is niet echt mogelijk, maar wellicht dat er wat anders mogelijk is.
 • Het is droog buiten, dat hebben jullie vast al gemerkt. Hierom, maar ook omdat er veel kinderen op het erf zullen rondlopen willen de mogelijk om een sigaret te roken op één plek houden. Vooraan ons erf is een terrasje, met mooi uitzicht op het Muiderslot. We zullen op de dag zelf duidelijk aangeven dat daar gerookt kan worden.
 • Qua felicitaties hopen we dat we iedereen gedurende de dag zeker even spreken. Lange rijen hebben we echter geen zin in. En mocht je ons nou uiteindelijk niet kunnen feliciteren, dan is dat meteen een mooie reden om snel weer af te spreken!!
 • We willen jullie vragen tijdens de ceremonie de mobielen in de zak te houden. Er is een fotograaf die de ceremonie volledig vastlegt.

Voor de overnachters

Voor overnachts is er de mogelijkheid in de boomgaard danwel in het weiland naast ons huis je eigen tent op te zetten. Zoals eerder gezegd is er voor mensen met kinderen de mogelijkheid om het kroost op bed te leggen. Een aantal oppassen houden een oogje in het zeil en laten je weten als er wat aan de hand is.

De volgende dag is er ontbijt en er is ook de mogelijk om je tanden te poetsen. Douches zijn er echter niet…