Ondergedompeld in de Natuur

door nov 7, 2014

De zomer is ten einde en eergister hebben de bergtoppen voor het eerst hun witte hoedje opgezet. Iedereen is druk bezig de laatste voorbereidingen de winter af te ronden. Niemand weet wanneer de eerste sneeuw in het dorp valt. Dat kan halverwege oktober al gebeuren, maar dat is dit jaar jaar gelukkig niet het geval. Er zijn ook winters geweest met bijna geen sneeuw, maar dat zijn uitzonderingen.

Een ding is zeker: alles gaat een versnellinkje lager zodra het winterseizoen start. Dat betekent dat we de komende maanden voldoende tijd hebben om terug te kijken op het afgelopen jaar en na te denken over onze volgende stap. Is Rassa de plek waar we meer tijd willen spenderen? Hebben de Alpen ons gebracht wat we in gedachten hadden?

We waren laatst wat foto’s van een paar maanden geleden aan het bekijken en één ding viel ons op: de overweldigende aanwezigheid van natuur in de plaatjes. We zitten in de bergen, dus het is niet vreemd. Toch waren we even vergeten dat dit één van de belangrijkste redenen voor ons was om deze stap te nemen. Het is fijn om te weten dat dit in ieder geval gelukt is.

In Amsterdam hadden we een fantastisch leven. Aan vrienden geen gebrek, de stad biedt een scala aan mogelijkheden dus we verveelden ons nooit. Amsterdam ligt een half uurtje rijden van de zee en wat verder naar het binnenland zijn er mooi bossen waar we uren kunnen wandelen. Alles binnen handbereik zou je zeggen. Hoewel natuurlijk dan ook echt wel een rol speelde in ons leven met diezelfde bossen en de zee, kwam het nooit verder dan een plek in achterhoede. En dit wilden we veranderen. We zijn onderdeel van de natuur, dacht we, dus waarom gedragen we ons daar niet naar. Laten we een flinke stap dichter richting de natuur nemen en laten we kijken waar we uitkomen.

Zo begonnen we onze trip vorig jaar mei.

Terugkijken op de het laatste jaar en helemaal op de afgelopen 5 maanden hier in de Alpen kunnen we zeggen dat we op dit vlak meer dan geslaagd zijn en dat voelt goed! We hebben al eens eerder tegen elkaar gezegd en we herhalen het nu hier ook nog maar eens: het gevoel ondergedompeld te zijn in de natuur is fantastisch en dat zouden we het liefst niet meer willen verliezen.

Hoe we dit gaan combineren met al het andere wat we graag zouden willen in het leven is een grote vraag en daar gaan we de komende maanden dan ook veel tijd aanbesteden. Als er nieuws te melden is komen we uiteraard in de lucht.